Fruit Of The Original Sin - Infernal Machine (MrMunchkin Remix)

from by MrMunchkin

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

about

Na onderling overleg kwamen we uit op het nummer Infernal Machine, een pompende industrial track van hun album Beneath The Surface.
De track heeft een aantal nogal boze stukken zang / tekst. In mijn hoofd hoorde ik daar een soort gabber kickdrum bij. In Cubase met Drumatic de basis kick geprogrammeerd, in de juiste toonhoogte ( D ), en de zang van de refreinen daarover heen gezet.
Met dat idee ben ik aan de slag gegaan.

Er zit in het nummer in de bridge naar de breakdown toe een lange leadguitar die ik mooi melancholisch en dramatisch vond, goed passend onder de refrein zang. Deze heb ik in 2 stukken geknipt, de eerste helft is gebruikt voor de refreinen onder de ”fuck you for everything” gedeeltes.
Native Instruments Massive Reese Woofer - MrMunchkin.net

Massive Reese Woofer

De 2e helft van de gitaarlead heb ik gebruikt voor de ”and the sky was made of violence” breakdown waarbij eerst het thema wordt nagespeeld met een redelijk lullig klinkende squarewave synth en vervolgens de gitaar zelf erin komt voor de nodige oplossing en spanningsopbouw naar het onderkoelde ”my heart is cold as stone” gedeelte.

Het nummer heeft in de breakdown en het einde een hele duidelijke sidechain compressed / ducked synth ( dat ding op de halve tel na de kicks). Dat geluid is een bewerkte preset van Steinberg’s Retrologue met de naam ”Banefull Drone”.
Voor het nummer moduleert de 2e oscillator constant van octaaf en waarbij een LFO een filter in achtsten triggert, zoals je bij wobble sounds veel hoort.
Samen met de sidechain compressie klinkt dit redelijk opgefokt.De kick:

Het meest in het oor springend in deze remix is de kickdrum, een hardstyle / gabber kick.
Het was niet mijn bedoeling om een dusdanig harde kick te maken dat je alleen maar vervorming hoort alsof je speaker kapot is ( wat je heel veel hoort bij de huidige hardstyle), maar om een aggressieve kick te maken.

De kick is opgebouwd uit uiteindelijk 5 layers:

2 keer de Drumatic 3 vsti, de eerste instantie heeft de Ohmicide distortion voor het harde gabber geluid, de 2e instantie is een droge analoge kick voor de body van de kick.
De 3e layer is een akoestische kickdrum sample voor de attack zelf.
De 4e layer zijn 2 akoestische floortoms, link en rechts in het stereo beeld gepanned samen met het geratel van de snarenmat van een snaredrum, ook links en rechts gezet. Deze layer zorgt voor hoog en stereo breedte. Het is subtiel, mooivullend en keihard onmisbaar ;-)
De akoestische kick en toms komen van mijn Masterworks drumkit.
De 5e layer is het laag. Deze is een combi van de vsti’s Massive en Rez3. Massive staat aan voor het sublaag en laag tot 100Hz, Rez3 vult aan tot ongeveer 200Hz.
Fruit Of The Original Sin - Infernal Machine MrMunchkin Remix Cover

Infernal Machine MrMunchkin Remix Cover © Freek Philippi

Als afsluiter wilde ik een beukend einde hebben, waar het origineel helemaal is overgegaan naar de remix.
Het geheel moesst zwaarder en lager daarom veranderd de toonsoort van D naar G.
Het hele nummer heeft een soort oldskool hardstyle / house vibe, daarom heb ik voor het einde wat oldskool geluiden gebruikt. Dat is ten eerste een geloopte amen break ( mijn eigen : www.mrmunchkin.net/amen-break-free-download/)

En natuurlijk de Dominator Woofer / Reese die je hoort. Gemaakt in Massive en afwisselend in G# en G, boos en vet :-)

credits

from MrMunchkin Gelderse Remixen, track released October 15, 2012
Original track by Fruit Of The Original Sin

tags

license

about

mrmunchkin Winterswijk, Netherlands

contact / help

Contact mrmunchkin

Streaming and
Download help