Geiser - Pilgrimage (MrMunchkin Remix)

from by MrMunchkin

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

about

Voor het maken van de remix had ik vrij snel al een duidelijk idee waar de remix heen zou gaan. Pilgrim – mystiek – monniken. Na speuren kwam ik de gamelan loop tegen. Qua sfeer paste die goed, moest alleen de timing editen zodat ie ging passen met de accenten van de gitaar.
Om het mystieke te benadrukken wilde ik een klok hebben. Daarvoor heb ik 2 cowbells (!) opgenomen, enorm naar beneden gepitched in Cubase en gelayerd. Dat werd de basis van de remix.

Geiser stuurde me de originele sporen om te gebruiken in mijn remix. Daarvan heb ik uiteindelijk een beetje gitaar, beetje bas en de leadzang gebruikt voor Pilgrimage.

Het origineel staat in tempo 120, om het geheel iets slepender te laten klinken heb ik het vertraagt naar 110 BPM. Dit had een aantal gevolgen en was een van de redenen om alle drums opnieuw te doen.

De drums zijn geprogrammeerd / bij mekaar ge-edit. De belangrijkste beats zijn te vinden in mijn vorige blog post: Pilgrimage Drums.

Dit was de eerste keer dat ik mijn nieuwe hele oude Sennheiser md421 heb gebruikt voor snare en later bassdrum, met prima resultaat. Fijne mic is dat.

Om het mystieke en de monniken feel nog wat te benadrukken heb ik voor de remix een koor ingezongen, bewerkt en gebruikt. Een beetje hetzelfde idee wat ik heb gedaan met mijn track Onwards! De nadruk lag op een soort keelzang en het hele lage, de baszang.

Voor alle smerige synths heb ik weer beroep gedaan op mijn oude vertrouwde plugins Massive en Ohmicide. Dit nummer heeft 1 hele smerige leadsynth en 2 wobble achtige geluiden. De bassdrops komen van de plugin Rez3.

credits

from MrMunchkin Gelderse Remixen, track released August 20, 2012
Original track by Geiser

tags

license

about

mrmunchkin Winterswijk, Netherlands

contact / help

Contact mrmunchkin

Streaming and
Download help