Visitors - House ( MrMunchkin Remix )

from by MrMunchkin

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

about

Het origineel is quirky, in de verte doet het denken aan bijv. Gorillaz. Het lag voor de hand in die stijl een remix te maken maar daar heb ik maar snel van af gezien aangezien de remix dan te dicht bij het origineel kwam te liggen.
Na een paar draaibeurten viel me de timing van de zanglijnen op en daarmee ben ik aan de slag gegaan.

De timing van de zanglijn in het origineel is behoorlijk vrij, het gaat over de maat heen. Ik bedacht me dat ik het gaaf zou vinden een beat te maken die juist wel precies met de zang meeging qua timing ongeacht wat voor maatsoort zou worden. Het resultaat is gaat redelijk ver:
De basis is een bekende 4/4e maatsoort die afgewisseld wordt met 15/16en en 7/8e maatsoort. In de coupletten zit ook nog een 5/4e verwerkt. Klap maar lekker mee op de maat!

visitors-cd-hoes-90s-styleDit alleen al klinkt alsof de drummer van zijn kruk af dondert en om het nog ongemakkelijker te maken is de groove ook nog een broken beat of wonky beat. De timing is net niet lekker, valt niet netjes binnen een triolen of zestienden feel.

De ”cleane” zang in de coupletten is naar beneden en monotoon gepitched. Daarbij krijg je dan rare vervormingen die ik wel cool vond klinken. Om de vervormingen te benadrukken zit er heel licht een bitcrusher overheen.
De refrein zang, wat de vocoder stukken zijn, is intact gelaten t.o.v het origineel en bepaalde stukjes hebben effect bewerkingen gehad: Een bitcrusher, pitchshift, panning enzovoort.

De hele remix is in de basis een herhaling van hetzelfde stukje: 2 rondjes refrein. De stukken refrein die ik gepakt heb voor het refrein vond ik het beste werken voor de remix. Om de remix spannend te houden evolueert en moduleert het geluid telkens iets. De beat veranderd een beetje, er komen geluiden bij en de modem en telefoon geluiden trekken je aandacht er telkens weer bij.

Na het 2e couplet wordt het nummer een heel stuk rechter en directer, een bevrijding na het ongemak ervoor ;-)
Alles, inclusief zang gaat dan mooi mee in de flow.

De geluiden:
De drums: mijn Pearl Masterworks. Ingespeeld en helemaal door de mangel gehaald in Cubase, de roommics op de snare en bassdrum stukjes flink compressed om het grootser te maken en weggeknipt tijdens de hihat om het daar directer t emaken. De snare is gelayered met een white noise sample die een plate reverb als galm heeft.
Een tom van me resoneerde behoorlijk hard en dat heb ik gebruikt en getuned als onderdeel van de achtergrondgeluiden.
Die kun je horen vanaf 1.29 minuut.
De lage bas is een bewerkte resonantie van de bassdrum die door Ohmicide is gehaald.
De toegevoegde synths zijn gemaakt met Native Instruments Massive.
Op de zang zit PSP echoverb, die reageert alsof je pianosnaren hoort en creëert daarmee een soort akkoord.
De modem geluiden die van ver naar voren komen vanaf 2:00 minuut gaan door een chorus en reverb voor het effect.

credits

from MrMunchkin Gelderse Remixen, track released December 17, 2012
Original track by Visitors ( Bertin)

tags

license

about

mrmunchkin Winterswijk, Netherlands

contact / help

Contact mrmunchkin

Streaming and
Download help